BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER MÜŞAVİRLİĞİ
BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER MÜŞAVİRLİĞİ


ÇANAKKALE TARİHİ ALANININ İHYASI İÇİN GÜÇ BİRLİĞİ

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı başkanlığında, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı 2. Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı.
 
Çanakkale Ruhu’nun gelecek kuşaklara aktarılması ve Tarihi Alanın ihyası konusunda önemli kararlar alındı. Kurul üyeleri tarafından her türlü işbirliğinin yapılmaya devam edileceği vurgulandı. 
 
Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığının II. Koordinasyon Kurulu Toplantısı Kültür ve Turizm Bakanlığı Emek binası A. Yılmaz Çolpan Toplantı salonunda gerçekleştirildi. 
 
Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı'nın başkanlık ettiği toplantıya, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşarı Ebubekir Şahin, Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Ömer Arısoy, Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ümit Yardım, İçişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Çetin Oktay Kaldırım, Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ali Şahin, Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı İbrahim Özekinci, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ahmet Emre Bilgili, Milli Savunma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Tümgeneral Ömer Şevki Gençtürk, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı İbrahim Çiftçi, Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, Çanakkale İl Genel Meclisi Başkanı Ömer Şahin ve Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir katıldı. 
 
Bakan Nabi Avcı, Çanakkale Ruhunun toplumun tüm kesimlerine özellikle çocuklarımıza, gençlerimize aktarılmasının çok önemli olduğu hususuna değindi. Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir ise bu konuda yapılmış çalışmaları; yapılacak olan yeni yayınların içeriğini, çocuklarımızın ve gençlerimizin Tarihi Alanı daha fazla ziyaret etmeleri konusunda yapılacak plan ve projeleri yaptığı sunumla Kurula anlattı. 
 
Öne çıkan diğer önemli husus ise Tarihi Alanda alt ve üstyapı yönünden yapısal problemlerin ivedilikle çözülmesi, ziyaretçilere yönelik tuvalet, dinlenme alanları, namazgah vb. ihtiyaçların doğal dokuyu bozmayacak şekilde giderilmesi konularında kararlar alınması oldu. 
 
Kurul üyeleri konuşulan tüm konularda işbirliğine hazır olduklarını, milli birlik ve beraberliğimizin sembolü olan Çanakkale Tarihi Alanının ihtiyaç duyduğu her hususunun ivedilikle karşılanması gerektiği noktasında görüş birliği içerisinde olduklarını vurguladılar ve konularda yapılacak tüm çalışmalarda yerel ve milli düzeyde katılım sağlama isteklerini dile getirdiler. 
 
Toplantıda ayrıca Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığının 2016 yılı içerisinde yürüttüğü faaliyetler, 2016-2020 Stratejik Planı ve Alan Başkanlığının 2017 yılında yapmayı planladığı çalışmalara ilişkin kurul üyeleri görüş ve önerilerini sundu.

(16.12.2016)

  • ÇANAKKALE1.JPG
  • ÇANAKKALE2.JPG